betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Masa kakaowa do ciast, tortów i rolad

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjny przepis na krem-masę stosowany od lat w mojej rodzinie do ciast biszkoptowych.

Masa kakaowa do ciast, tortów i rolad

Składniki:

Masa kakaowa do ciast, tortów i rolad

 

 

Sposób przygotowania:

Masa kakaowa do ciast, tortów i rolad
Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao ( wskazane prawdziwe bez dodatku cukru), połączyć mlekiem. Wbijać stopniowo po jednym żółtku i dalej dokładnie ucierać.
Gotową gładką masą przełożyć tort, ciasto biszkoptowe i schłodzić. Polecam.
*Ciasto biszkoptowe można nasączyć naparem z 1,5 szklanki herbaty z cytryną i 2 łyżkami cukru. Zamiast cytryny do herbatki można dodać łyżkę rumu.

Tagi:

masa ciasto