Sposób przygotowania:
Masa na zasmażce
Ja tą masę robie tradycyjnie w makutrze, ucieram wałkiem, gdyż coś za coś,- aby miała konkretny smak i delikatność trzeba jej poświęcić czas. Jeśli zrobicie ją w robocie kuchennym.... no cóż,efektu takiego na pewno nie będzie, wtedy nie warto zawracać sobie nia głowy:( Z mąki i masła robimy białą zasmażkę- nie można pozwolić aby masło "zeskwierczało się". Zasmażkę zalewamy mlekiem, zagotowujemy ciągle mieszając,uważamy aby nie zrobiły się kluchy. Ostudzić,pod przykryciem. Pozostałe składniki masy ucieramy na gładko, dodając je oczywiście na przemian,cierpliwie- nie na wielkie hurra. Pod koniec ucierania dodajemy po łyżce tej zasmażkowej ciapki, i dalej cierpliwie ucieramy, tak aby nie porobiły sie grudki. Dodatki - wg własnych marzeń i wizji.