WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1602]

Masełko ziołowo-czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowej roboty masełko ziołowo-czosnkowe, bardzo łatwe do zrobienia, idealne do świeżego pieczywana śniadanie czy kolację.

Masełko ziołowo-czosnkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Masełko ziołowo-czosnkowe

 

  • Ok. 60 g masła prawdziwego
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Masełko ziołowo-czosnkowe

ETAP 1:

Masło wyjąć z lodówki i poczekać aż nabierze temperatury pokojowej. Miękkie masło przełożyć do miseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do masła. Dodać posiekaną rzeżuchę i roztarty majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do kokilki.

Schłodzić i przechowywać w lodówce.

Masełko ziołowo-czosnkowe
Sól, pieprz i majeranek dodane do masełka.
Masełko ziołowo-czosnkowe
Posiekana rzeżucha dodana do masła i czosnku
Masełko ziołowo-czosnkowe
Rozgnieciony czosnek dodany do masła w miseczce