Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sakiewki schabowe z maślaczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne sakiewki pieczone z maślaczkami w środku.

Sakiewki schabowe z maślaczkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sakiewki schabowe z maślaczkami

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki schabowe z maślaczkami
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać obrane i posiekane maślaki, podsmażyć, podlać wodą. Dusić pod przykryciem. Na drugiej patelni na łyżce oliwy zrumienić posiekaną cebulkę i czosnek, dodać do maślaków. Dusić do miękkości, pod koniec dodać posiekany koper, przyprawić. Mięso rozbić, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć część maślaków. Uformować sakiewki, każdą związać nicią bawełnianą. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć sakiewki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około godzinę. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Sakiewki schabowe z maślaczkami
Na rozbitym kawałku mięsa układamy po trochu maślaków.
Sakiewki schabowe z maślaczkami
Formuujemy sakiewki i obwiązujemy je nicią.
Sakiewki schabowe z maślaczkami
Sakiewki pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni.

Tagi:

schab