basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Książka Kucharska: Maślaki w wielu odsłonach

Rydze i maślaczki na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Grzyby są bardzo smaczne, aromatyczne. Podaję je z pieczywem.

Rydze i maślaczki na masełku

Składniki:

Rydze i maślaczki na masełku

 

  • rydze 8 szt
  • maślaki 6 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • pieprz mielony 1 szczypta
  • jarzynka 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Rydze i maślaczki na masełku
Grzyby leśne,obieram,płuczę,odsączam,kroję w małe kawałki,podlewam małą ilością wody, dodaję masło.Grzyby duszę do miękkości.Pod koniec duszenia, dodaję cebulę pokrojoną drobno, przyprawy według smaku i według uznania.Życzę smacznego.

Tagi:

rydze grzyby