mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Indyk nadziewany maślakami czemu nie. Polecam z kaszą gryczaną

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną

 

  • 1 pierś z indyka
  • 20 dkg maślaków mrożonych
  • 1 cebula
  • 3 liście Salaty strzępiastej
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 5 oliwek czarnych
  • ½ papryczki chili
  • 1 puszka marchewki drobnej
  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • Sól
  • Pieprz
  • Rzeżucha
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • Olej
  • 1 łyżka sosu vinegrette

 

Sposób przygotowania:

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną
Pierś z indyka rozbijam, solę, pieprzę. Maślaki odmrażam. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną w piórka cebulkę. Dodaję pokrojone drobno maślaki doprawiam. Przestudzone grzyby wykładam na pierś z indyka. Zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju. Kasze gryczaną gotuję w osolonej wodzie. Z sałaty robię sałatkę, dodaję pokrojone pomidorki, chili, oliwki czarne. Polewam sosem vinegrette, posypuję rzeżuchą. Podaję z małymi marchewkami
Indyk faszerowany maślakami z gryczaną
Piers z indyka rozbita z farszem z maślaków
Indyk faszerowany maślakami z gryczaną
Pierś zwinięta w roladę obtoczona w jajku
Indyk faszerowany maślakami z gryczaną
Rolada z indyka w bułce tartej obtoczona
Indyk faszerowany maślakami z gryczaną
Rolada z indyka usmażona na patelni na oleju