dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Maślaki duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne duszone maślaki.

Maślaki duszone w śmietanie

Składniki:

Maślaki duszone w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Maślaki duszone w śmietanie
Starannie oczyszczone i umyte grzyby obgotować w małej ilości osolonej wody, dodając po około 15 minutach pokrojoną na pióra cebulę. Dusić razem bez przykrycia około 40 minut, mieszając od czasu do czasu, w połowie dodać śmietanę. Gdy grzyby są już miękkie i odparuje nadmiar soku, podprawić białą zasmażką sporządzoną z tłuszczu i mąki. Doprawić do smaku i pogotować jeszcze 5 minut. Najlepiej serwować z ziemniakami posypanymi zielonym koperkiem.