Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki możemy podawać samodzielnie lub jako dodatek do innego dania.

Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki

 

  • 80 dkg maślaków
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki
Maślaki dokładnie oczyścić i obrać. Pokroić. Przesmażyć na roztopionym maśle, podlać wodą i dusić pod przykryciem.

Na łyżce tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do maślaków. Dodać natkę, sól i pieprz do smaku.

Dusić pod przykrycie do miękkości. W razie potrzeby zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki
Podsmażone grzyby podlać wodą i dusić pod przykryciem.
Maślaki duszone z cebulką i natką pietruszki
Cebulkę przesmażyć i dodać do grzybów i dusić razem.

Tagi:

danie grzyby