Grażyna87

Grażyna87

Kucharz
[Przepisów: 8]

Maślane buły

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naprawdę przepyszne, rozpływają się w ustach:D Moje pierwsze maślane bułeczki, buły:D

Maślane buły

Składniki:

Maślane buły

 

Sposób przygotowania:

Maślane buły
Robimy zaczyn, odlewamy 100 ml mleka, dodajemy cukier i drożdże. Zaczyn Musi postać około 15 minut. Następnie rozpuszczamy masło i razem z gotowym już zaczynem wyrabiamy ciasto. Ciasto musi miec gładką konsystencje. Przykrywamy ściereczką na około godzinę czasu. Po godzinie formujemy kształt bułeczek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na następną godzinę aby nam jeszcze podrosły. Po godzinie smarujemy jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180*C przez około 20 minut. Smacznego:D

Tagi:

buły jajko jajka