Sposób przygotowania:
Maślane ciasto z jagodami
Najpierw należy przygotować kruszonkę.W tym celu w małym garnku rozpuścić masło.Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego dodać mąkę oraz cukier i zagnieść kruszonkę.
Następnie przygotować ciasto.
W misce umieścić jajka, cukier biały, cukier waniliowy i maślankę.Składniki miksować przez około 10 minut. Następnie dodać olej i mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie połączyć.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać bułką tartą. Wlać ciasto. Na wierzch wsypać umyte i osuszone jagody, a następnie kruszonkę.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.Smacznego.
Następnie przygotować ciasto.
W misce umieścić jajka, cukier biały, cukier waniliowy i maślankę.Składniki miksować przez około 10 minut. Następnie dodać olej i mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie połączyć.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia lub osypać bułką tartą. Wlać ciasto. Na wierzch wsypać umyte i osuszone jagody, a następnie kruszonkę.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto 40-45 minut.Smacznego.