Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Masło czosnkowe z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: Å‚atwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie masełko z czosnkiem i natką pietruszki dobrze smakuje na przykład z pieczonymi ziemniakami lub ze świeżą bagietką.

Masło czosnkowe z natką pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masło czosnkowe z natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowe z natką pietruszki
Miękkie masło (w temperaturze pokojowej) wrzucamy do miski.

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do masła.

Ugniatamy masło widelcem do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.

Na koniec doprawiamy masło świeżo zmielonym pieprzem oraz solą himalajską.
Masło czosnkowe z natką pietruszki
Miękkie masło (w temperaturze pokojowej) wrzucamy do miski.
Masło czosnkowe z natką pietruszki
Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do masła.