Sposób przygotowania:
Matiasy w sosie jogurtowo - śmietanowym
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Matiasa wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na niewielkie części. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w plasterki.
Do miseczki przekładamy jogurt, kwaśną śmietanę, koperek, przyprawy i mieszamy.
Na talerzu układamy obwódkę z pokrojonych rzodkiewek. Wkładamy do środka sos i wyrównujemy. Układamy w rzędach matiasy i pokrojoną cebulę z czosnkiem i posypujemy koperkiem, solą i pieprzem.
Matiasa wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na niewielkie części. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w plasterki.
Do miseczki przekładamy jogurt, kwaśną śmietanę, koperek, przyprawy i mieszamy.
Na talerzu układamy obwódkę z pokrojonych rzodkiewek. Wkładamy do środka sos i wyrównujemy. Układamy w rzędach matiasy i pokrojoną cebulę z czosnkiem i posypujemy koperkiem, solą i pieprzem.