Sposób przygotowania:
Matiasy z jabłkiem i cebulą
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki, przekładamy na cedzak i sparzamy gorącą wodą, odsączamy.
Jabłko myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miseczki przekładamy składniki sosu i mieszany. Matiasa kroimy na małe kawałki.
W misce lub salaterce układany : 2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2 matiasa,
1/2 jabłka, 2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2 matiasa, 1/2 jabłka, reszta sosu i suszony koperek.
Jabłko myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miseczki przekładamy składniki sosu i mieszany. Matiasa kroimy na małe kawałki.
W misce lub salaterce układany : 2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2 matiasa,
1/2 jabłka, 2 łyżki sosu, 1/2 cebuli, 1/2 matiasa, 1/2 jabłka, reszta sosu i suszony koperek.