Sposób przygotowania:
Sałatka z matiasem korzennym Laluni
Ziemniaki gotujemy w mundurkach ( nakłuwam je patyczkiem do szaszłyków, sprawdzając czy to już ) Jajka gotujemy na twardo koło 5-7 minut od zagotowania wody . Marchew gotujemy do miękkości już obraną , potem tylko w kostkę pokroić wystarczy. Ugotowane składniki kroimy w kostkę i wkładamy do miski, wsypuje kukurydze . Jabłko również obieramy se skórki i kroimy w kostkę . Ogórka obieram ze skórki i tez kroje w kostkę ( odsączam go na sicie po pokrojeniu ) i dodajemy do reszty składników. Cebule i śledzie kroje na końcu ( śledź idzie prosto z pudełka do sałatki ) Do miseczki przekładam jogurt , majonez , musztardę i sok z cytryny . Mieszam składniki doprawiając pieprzem i dodając natkę pietruszki posiekaną . Przekładam ( dresing) do sałatki i tylko wymieszać i zostawić na godzinkę by przeszła cała smakiem .