Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Mazur z nutą zieloną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

po prostu bardzo słodkie i smaczne

Mazur z nutą zieloną

Składniki:

Mazur z nutą zieloną

 

  • 4 paczki herbatników(ilość zależy od tego ile chcemy uzyskać porcji)
  • 30 -35 dag zmielonych migdałów
  • 2-3 białka
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 1/2 łyżzeczki soku z cytryny
  • 5 dużych dojrzałych i obranych kiwi

 

Sposób przygotowania:

Mazur z nutą zieloną
Robimy masę marcepanową: ucieramy białka z cukrem na gęst biały lukier, wsypujemy migdały i ucieramy na jednolitą masę, dodajemy sok z cytryny i ponownie dokładnie wymieszać. Tak uzyskaną masą wkładamy dno foremki na której wcześniej układamy herbatniki. Przed podaniem dekorujemy plasterkami kiwi tworząc krąg po obwodzie mazurka.