Sposób przygotowania:
mazurek cygański wg smakosza
Przygotowanie:
Pokrajane bakalie wymieszać z 1 łyżką mąki ziemniaczanej.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać bakalie,pokruszoną laskę wanilii,resztę mąki i ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować masę ok.2 cm na blasze,i piec w temp.180s.c na jasnozłoty kolor .Ostudzony pokrajać w wąskie paseczki.
Pokrajane bakalie wymieszać z 1 łyżką mąki ziemniaczanej.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać bakalie,pokruszoną laskę wanilii,resztę mąki i ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować masę ok.2 cm na blasze,i piec w temp.180s.c na jasnozłoty kolor .Ostudzony pokrajać w wąskie paseczki.