Sposób przygotowania:
Mazurek czekoladowy surowy.
Przyrządzić masę czekoladową:utrzeć masło na pulchną masę,dod-
-ając kolejno żółtka,cukier,rozgrzaną czekoladę,zmielone orzechy,
kieliszek spirytusu.Przyrządzić masę orzechową oszczędną.Na waflu rozsmarować masę orzechową,pokryć ją warstwą dżemu kwaskowatego.Cały mazurek pokryć masą czekoladową,którą trzeba starannie rozprowadzić po powierzchni i bokach.Przybrać skórką pomarańczową i orzechami.
-ając kolejno żółtka,cukier,rozgrzaną czekoladę,zmielone orzechy,
kieliszek spirytusu.Przyrządzić masę orzechową oszczędną.Na waflu rozsmarować masę orzechową,pokryć ją warstwą dżemu kwaskowatego.Cały mazurek pokryć masą czekoladową,którą trzeba starannie rozprowadzić po powierzchni i bokach.Przybrać skórką pomarańczową i orzechami.