marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mazurek czekoladowy surowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przyrządzić masę czekoladową,łącząc wszystkie podane składniki. Przyrządzić drugą masę orzechową,pokrywając ją warstwą dżemu.Smarować wafel.

Mazurek czekoladowy surowy.

Składniki:

Mazurek czekoladowy surowy.

 

  • 1 wafel,
  • 25 dkg.kwaskowatego dżemu.
  • Masa czekoladowa:
  • 10 dkg.czekolady,
  • kieliszek spirytusu,
  • 20 dkg.masła,
  • 2 żółtka,
  • 20 dkg.cukru pudru,
  • 10 dkg.orzechów włoskich.
  • Masa orzechowa oszczędna:
  • 10 dkg.orzechów włoskich,
  • 5 dkg.kaszki manny,
  • 1/4 l.mleka,
  • 15 dkg.cukru,
  • wanilia.

Sposób przygotowania:

Mazurek czekoladowy surowy.
Przyrządzić masę czekoladową:utrzeć masło na pulchną masę,dod-
-ając kolejno żółtka,cukier,rozgrzaną czekoladę,zmielone orzechy,
kieliszek spirytusu.Przyrządzić masę orzechową oszczędną.Na waflu rozsmarować masę orzechową,pokryć ją warstwą dżemu kwaskowatego.Cały mazurek pokryć masą czekoladową,którą trzeba starannie rozprowadzić po powierzchni i bokach.Przybrać skórką pomarańczową i orzechami.