sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Mazurek kajmakowy 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i bardzo prosty mazurek.

Mazurek kajmakowy 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mazurek kajmakowy 8

 

Sposób przygotowania:

Mazurek kajmakowy 8
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Formujemy z ciasta kulkę i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Przekładamy do formy. Nakuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Smarujemy masą korówkową oraz dekorujemy orzechami i migdałami. Smacznego
Mazurek kajmakowy 8
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy
Mazurek kajmakowy 8
Formujemy kulkę z ciasta i dostawiamy do lodówki
Mazurek kajmakowy 8
Pieczemy ciasto w temp. 200 stopni C 20 minut
Mazurek kajmakowy 8
Po ostygnięciu ciasto smarujemy masą krówkową