Sposób przygotowania:
mazurek kawowy
Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę,delikatnie wymieszać z zmielonymi orzechami,przełożyć do blachy lub tortownicy.Piec w temp.180s.c przez 45-60 minut.Następnego dnia przyrządzić lukier: cukier utrzeć z gorącym mlekiem,roztopionym masłem i kawą.Posmarować mazurek cienką warstwą lukru.Mazurek ten zachowuje długo świeżość.
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę,delikatnie wymieszać z zmielonymi orzechami,przełożyć do blachy lub tortownicy.Piec w temp.180s.c przez 45-60 minut.Następnego dnia przyrządzić lukier: cukier utrzeć z gorącym mlekiem,roztopionym masłem i kawą.Posmarować mazurek cienką warstwą lukru.Mazurek ten zachowuje długo świeżość.