Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mazurek migdałowo-orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mazurek to świetny pomysł na pyszne ciasto-nie tylko od święta.

Mazurek migdałowo-orzechowy

Składniki:

Mazurek migdałowo-orzechowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek migdałowo-orzechowy
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i cukier puder, wszystko razem dokładnie przesiekać nożem. Następnie dodać żółtka, aromat migdałowy, posiekane migdały i orzechy oraz ubitą pianę z białek. Z wszystkich składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 stopni przez około 45 minut.

Tagi:

mazurek