Sposób przygotowania:
Mazurek patriotyczny
Biszkopt przygotowanie: Odzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z zwykłym cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Żółtka łączymy z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy by zaczęło rosnąć o wyglądzie puszystym. Do sztywnej piany dodajemy dwie łyżki mąki takie do zupy i pół łyżeczki soli. Miksujemy i w czasie miksowania łączymy z żółtkami. Wykładamy blachę średnią papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy 45 min i po tym czasie robimy próbę patyczka. Odstawiamy by ostygło. W między czasie przygotowujemy budynie wg przepisu na opakowaniu i studzimy. Na cieście w pozycji pionowej wykładamy budyn śmietankowy na górze do połowy ciasta a na reszczcie połowy budyń truskawkowy. Na górze gdzie budyń śmietankowy posypujemy wiórkami kokosowymi a na budyniu truskawkowym układamy odmrożone truskawki. Na koniec rozpuszczoną czekoladą wylewamy wzór symbol Polski: może być to orzeł, mapa lub kształ flagi albo napis Polska. Smacznego