Sposób przygotowania:
Mazurek z kajmakiem
Na stolnicę wsypałam przesianą mąkę pszenną oraz mąkę kokosową. Dodałam cukier puder. Zrobiłam dołek i wlałam żółtka i dodałam masło miękkie .Nożem raz dwa ciachałam i połączyłam składniki . Zagniotłam szybko ciasto i wstawiłam do lodówki na 1.1/2 godziny do schłodzenia. Wyjęłam ciasto rozwałkowałam na 5 mm i formą serce wykroiłam dwa serduszka . Zostało trochę ciasta jeszcze to zrobiłam ranty do serduszek i mały kwadracik i do niego rant z kuleczek . Wyszły mi dwa serca i mały kwadracik . Do środka serduszka włożyłam masę krówkową . Zrobiłam dekoracje z białej i deserowej czekolady ( rozpuściłam ja w kąpieli wodnej , różek obcięłam i dekorowałam Przydała się też żurawina i migdały .Mazurek wyszedł bardzo smaczny i bedzie pięknie prezentował się na stole Wielkanocnym.
Nina W.
marietta
lalunia
Cisze się , ze się podoba :)
lalunia
U nas też zawsze jest :)