Sposób przygotowania:
Mazurek z mąki krupczatki z borówkami
Wsypujemy na stolnice mąkę krupczatkę i mąkę pszenną . Robimy dołek w mące i dodajemy żółtka . Dodajemy cukier puder . Masło kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników . Siekamy nożem składniki ( raz dwa) zagniatamy ciasto i zawijamy w folię spożywczą. Do lodówki trafia ciasto na 2 godziny. Wałkujemy ciasto na 5-7 mm foremką wycinamy kształt , oraz robimy krawędź aby nadzienie nam nie wypłynęło . Pieczemy na papierze do pieczenia 15-20 minut w 170 stopniach ( nakłuwamy widelcem ciasto by podczas pieczenia nam się nie skurczyło ). Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy nasz mazurek. Do środka wkładamy borówki leśne niskoslodzone , cały słoiczek wchodzi do środka . Na około rantu dekorujemy białą polewą która ma kształt płaskich kółeczek . Robimy 3 stokrotki i dekorujemy ememesami .