Mchali ze szpinaku (Gruzja)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szpinak przebrać, oczyścić, dobrze umyć, włożyć do garnka, ugotować na małym

Mchali ze szpinaku (Gruzja)

Składniki:

Mchali ze szpinaku (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Mchali ze szpinaku (Gruzja)
Szpinak przebrać, oczyścić, dobrze umyć, włożyć do garnka, ugotować na małym ogniu, odcedzić, posiekać. Orzechy przepuścić przez maszynkę wraz z cebulą i czosnkiem. Połączyć ze szpinakiem, dodać przyprawy ziołowe i cytrynę. Doprawić sola i pieprzem. Przełożyc do salaterki. Po wierzchu posypać drobno posiekana pietruszką.

Tagi:

szpinak