zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Medaliony po sycylijsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne medaliony po sycylijsku

Medaliony po sycylijsku

Składniki:

Medaliony po sycylijsku

 

  • 6 porcji schabu
  • tymianek i oregano
  • 2 lyzki oleju
  • cebula
  • zabek czosnku
  • po lyzce masla i maki
  • 50dag gestego soku pomidorowego
  • 3 lyzki malych czarnych oliwek
  • sol
  • pieprz
  • szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Medaliony po sycylijsku
Plastry miesa obwiazac nicia i posypac czescia ziol.Usmazyc z obu stron na zloty kolor.Przygotowac sos: cebule i czosnek zeszklic na masle.Dolac sok pomidorowy dodac oliwki i ziola.Zagotowac.Na talerzu ulozyc medaliony polac sosem i podac z kasza

Tagi:

schab mak