kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Medaliony z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Medaliony z cielęciny są dużo delikatniejsze od tych z wieprzowiny

Medaliony z cielęciny

Składniki:

Medaliony z cielęciny

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z cielęciny
Kroimy mieso na kotlety i lekko zbijamy tłuczkiem tak by nie poprzerywać.Solimy.Ser dzielimy na tyle plasterków ile mamy kotletów.Na każdy kotlet kładziemy plasterek sera,oprószamy przyprawami i ziołami a potem składamy na połowę. Spinamy wykałaczką.Panierujemy każdy kotlecik w jajku a potem w mące.Smażymy na oleju z obu stron póki ser się nie rozpuści.Podajemy na gorąco.Smacznego!