Medaliony z ryb pieczone na grillu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piec 7 minut z obu stron, smarując marynatą Podawać z masłem aromatycznym

Medaliony z ryb pieczone na grillu

Składniki:

Medaliony z ryb pieczone na grillu

 

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z ryb pieczone na grillu
Dzwonka opłukać, usunąć kawałki kręgosłupa i ości, odcisnąć tłuste końce i zwinąć je do środka. Medaliony spiąć szpilką lub wykałaczką i osolić. Sok z cytryny wymieszać z pieprzem, oliwą i posmarować medaliony. Rybę odstawić na 30 minut. Z folii aluminiowej wyciąć kawałki nieco większe niż medaliony. Rozłożyć je na grillu, na nich rybę, a na rybie gałązki rozmarynu. Posmarować rybę marynatą z soku cytrynowego i oliwy. Piec 7 minut z obu stron, smarując marynatą Podawać z masłem aromatycznym

Tagi:

grillu jesiotr