alternatywna

alternatywna

Kuchcik
[Przepisów: 3]

meksykańska pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo dobra, łatwa i szybka zupka, polecam :)

meksykańska pomidorowa

Składniki:

meksykańska pomidorowa

 

  • 3 średnie marchewki,
  • kostka rosołowa,
  • przecier pomidorowy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • starty ser żółty,
  • drobny makaron (gwiazdeczki),
  • chili,
  • oregano,
  • bazylia,
  • przyprawa do dań z pomidorów,
  • pieprz, sól.

Sposób przygotowania:

meksykańska pomidorowa
w średnim garnku rozpuszczamy 2 kostki rosołowe, wrzucamy pokrojoną w talarki marchew. Czekamy aż zmięknie, dodajemy przecier, czekamy aż się zagotuje. Dodajemy czosnek, zioła, przyprawę do dań z pomidorów. Dajemy chilli ( zamiast tego można dać pieprz cayene lub trochę tabasco- chodzi o to żeby była ostra) , doprawiamy do smaku. Do misek wkładamy 2 łyżki makaronu, garść sera i zalewamy gorącą zupą.