marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Meksykańska pomidorówka na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zrobić wywar mięsno-jarzynowy i dać pomidory pokrojone,papry- -czki jalapeno,listki laurowe z zielem i inne przyprawy.Zrobić zawiesinę i już

Meksykańska pomidorówka na ostro.

Składniki:

Meksykańska pomidorówka na ostro.

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska pomidorówka na ostro.
Wlać litr wody do dużego garnka i zrobić wywar na mięsie i jarzynach,dać do tego pokrojone pomidory z puszki lub świeże oraz pokrojone na talarki papryczki jalapeno,a także listki bobkowe i ziele angielskie.Gotować z 40 min.pod koniec gotowania zrobić zawiesinę z mąki z wodą i doprawić szczyptą pieprzu i ziarenkami smaku.Można dodać wcześniej pasty lub koncentratu dla koloru zupy.Wyjąć kość z zupy wraz z włoszczyzną na talerz cedzakiem a następnie doprawić śmietaną lub po rozlaniu do talerzy kłaść kleksy ze śmietany.