Sposób przygotowania:
Meksykańska tortilla
Naleśnikowe ciasto: Jajka ubić na pianę z solą połączyć z mlekiem,mąką dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać wodę gazowaną ,dokładnie zmiksować i odstawić ciasto na 20 minut. Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby.
Warzywny farsz:w rondelku rozpuścić masło dodać posiekaną cebulę oraz mrożoną mieszankę meksykańską dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski cukinię doprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż cukinia lekko zmięknie.
Każdy naleśnik posmarować z jednej strony ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż ser się lekko stopi.Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami natki pietruszki . Życzę smacznego!
Warzywny farsz:w rondelku rozpuścić masło dodać posiekaną cebulę oraz mrożoną mieszankę meksykańską dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski cukinię doprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż cukinia lekko zmięknie.
Każdy naleśnik posmarować z jednej strony ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż ser się lekko stopi.Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami natki pietruszki . Życzę smacznego!
kołczu
2milutka
Dzięki!