mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Meksykańska zupa z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Meksykańska zupa z awokado ma ciekawy smak;)

Meksykańska zupa z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meksykańska zupa z awokado

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska zupa z awokado
Awokado przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję pestkę, obieram ze skórki, a miąższ miksuję. Bulion wlewam do rondla, dodaję śmietanę i doprowadzam do zagotowania. Zdejmuję z ognia, dodaję zmiksowane awokado, mieszam. Zupy już nie gotuję, ponieważ inaczej stanie się gorzka. Doprawiam do smaku solą, pieprzem. Podaję z kawałkami tortilli.
Meksykańska zupa z awokado
Awokado przekrawam wzdłuż na pół, wyjmuję pestkę
Meksykańska zupa z awokado
Miąższ awokado miksujęza pomocą blendera
Meksykańska zupa z awokado
W rondlu zagotowuję śmietanę z bulionem drobiowym
Meksykańska zupa z awokado
Gorącą zupę nalewam na talerze, ozdabiam śmietaną