Sposób przygotowania:
Meksykańska zupa z cieciorką
Cieciorkę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na całą noc. Następnego dnia wylewamy wodę i nalewamy nową- 1,5 cm nad zawartością garnka, gotujemy na wolnym ogniu ok godzinę. W tym czasie papryki kroimy na małe paseczki, mięso myjemy i kroimy w kostkę. Składniki podsmażamy osobno na odrobinie oleju. Do papryk dodajemy cebulę drobno posiekaną oraz mrożone warzywa. Smażymy do miękkości. Fasolę białą i czerwoną odcedzamy i płuczemy. Przekładamy do garnka z cieciorką, podobnie jak mięso i warzywa z patelni. Przecier pomidorowy rozrabiamy z odrobiną wywaru z zupy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, sól, magę, chili oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy mątewką. Możemy użyć także blendera. Sos przelewamy do garnka z całą zawartością, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Tortille smażymy na rumiany kolor, kroimy w paseczki i wrzucamy do naszej zupy- gulaszu. Smacznego!
Magdalena88
niezły kąsek