Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Meksykański przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie, latwe, smaczne i nie drogie....

Meksykański przysmak

Składniki:

Meksykański przysmak

 

  • 1 torebka ryżu (12 dkg)
  • 1 opakowanie salatki meksykańskiej
  • 2 lyżki oleju
  • 10 dkg żóltego sera (najlepiej o ostrym smaku)
  • 1 jajko
  • ćwierć kostki bulionowej
  • sól, pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykański przysmak
Ryż w torebce ugotować i ostudzić. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa (nie rozmrażać ich wcześniej). Kiedy puszczą sos dodać ćwierć kostki bulionowej i dokladnie wymieszać. Wymieszać z ugotowanym ryżem i przelożyć do naczynia żaroodpornego. Polać rozbeltanym jajkiem, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie posypać startym serem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C i wstawić zapiekankę. Piec przez 15-20 minut aż ser się rozpuści i przyrumieni.