Sposób przygotowania:
Michałkowo truflowa babka
Foremkę keksową o długości 25 cm wysmarować masłem i wysypać mąką. Do miski wybić jajka, dodać olej, mleko i oba cukry i ubić masę. Następnie dodać masę krówkową i mieszać aż składniki się połączą. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do płynnej masy. Delikatnie wymieszać. Michałki pokroić dość grubo, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać ciasto. Gotowe przełożyć do przygotowanej blaszki. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45-50 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu wyjąć babkę na kratkę i lekko przestudzić. Z cukru, wody i soku z cytryny zrobić lukier łącząc ze sobą składniki i posmarować nim babkę. Na koniec posypać posypka do ciast.
marietta
gusia1000