kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Mielonaka z szynkowaru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszna mielonka własnej produkcji

Mielonaka z szynkowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielonaka z szynkowaru

 

Sposób przygotowania:

Mielonaka z szynkowaru
Cebulę, marchewkę, pietruszkę zmiel na małych oczkach i dodaj do mielonego. Czosnek wyciśnij przez praskę i również z pozostałymi przyprawami oraz solą do peklowania połącz z mielonym. Dokładnie mieszaj ok 10 min. Następnie włóż woreczek do szynkowaru i przełóż mięso. Zamknij szynkowar i włóż do lodówki na 24godziny. Po tym czasie wyjmij z lodówki. Podgrzej wodę w garnku do 80-85*C i włóż do niej szynkowar ( wody musi być o ok.1-2 cm więcej niż mięsa. Gotuj przez 1,5 godziny. Po tym czasie wstaw do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie wyjmij i Smacznego
Mielonaka z szynkowaru
Etap 1 - do mięsa mielonego dodaj cebule, czosnek, papryke
Mielonaka z szynkowaru
Etap 2 - dorzuć przyprawy, sól peklującą i żelatyne
Mielonaka z szynkowaru
Etap - dokładnie ze sobą połącz wszystko
Mielonaka z szynkowaru
Etap 4 - po wszystkich zabiegach otrzymasz takie mięsko :)

Tagi:

mięso