eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Mielone Eli wstydliwe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wstydliwe,bo zaczerwiemione od buraczków.

Mielone Eli wstydliwe

Składniki:

Mielone Eli wstydliwe

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 ugotowane buraczki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku(może być więcej,według gustu)
  • 1 jajko
  • 1 bułeczkę
  • sól,pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone Eli wstydliwe
Buraczki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez przskę.Bułeczkę namoczyć w wodzie i miękką odcisnąć.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać,przyprawiając solą i pieprzem.Formować owalne kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.
Smacznego!