malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone faszerowane papryką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotlety zaskakują swoich wnętrzem gości, są soczyste i bardzo aromatyczne. Świetnie smakują podane z surówkami.

Mielone faszerowane papryką

Składniki:

Mielone faszerowane papryką

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 por,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 cebula,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka majeranku,
  • 1 marchewka,
  • 2 listki laurowe,
  • łyżka koncentratu,
  • łyżka octu,
  • łyżeczka cukru,
  • pęczek kopru,
  • łyżeczka sody .

Sposób przygotowania:

Mielone faszerowane papryką
Mięso zagniatamy z posiekaną cebulą, majerankiem, solimy, pieprzymy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, 2 łyżki wody, sodę, wyrabiamy. Paprykę, por bardzo drobno siekamy lekko solimy. Porcje mięsa rozkładamy na dłoni, nakładamy 1/2 łyżki farszu, zlepiamy na kotlety, smażymy na złoto. Doprowadzamy do wrzenia litr wody, dodajemy posiekaną marchewkę, listki laurowe, koncentrat, ocet, cukier, koper, wrzucamy kotlety, gotujemy 20 min.