BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Mielone kotleciki musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zwykłe mielone dzięki dodatkowi musztardy zyskują na smaku. Najlepiej smakują z ziemniakami i tartymi buraczkami.

Mielone kotleciki musztardowe

Składniki:

Mielone kotleciki musztardowe

 

  • 50 gad mięsa mielonego z szynki
  • cebula
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • jajko
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone kotleciki musztardowe
Cebule drobno kroję w kosteczkę i szklę na odrobinie oleju. Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję musztardę, kaszę manną , bułkę tartą . Doprawiam solą i pieprzem. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek i przestudzoną cebulę. Masę dokładnie mieszam . W rękach formuję kotleciki i smażę na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Przekładam do rondelka, nakrywam pokrywka i zostawiam na około 10 -1 5 minut by "przeparowały". Podaję z ziemniakami i tartymi buraczkami.