katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Mielone na grzybowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zostało kilka mielonych kotletów na które już nikt nie miał ochoty ale po ich "reanimacji " wszystkie zniknęły.

Mielone na grzybowo

Składniki:

Mielone na grzybowo

 

Sposób przygotowania:

Mielone na grzybowo
Średniej wielkości kotlety kroimy na połowy. Grzyby obieramy, kroimy , płuczemy i osączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby i drobno pokrojoną cebulę, dusimy ok 10 min i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy łyżką grzyby z patelni, dodajemy tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki.

Doprawiamy do smaku i nakładamy na połówki kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 10 min, wyciągamy i zasypujemy serem.

Ponownie wstawiamy do piekarnika aż ser się roztopi.