LADYnOWinA

LADYnOWinA

Kucharz
[Przepisów: 9]

Mielone nadziewane boczkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oto coś z mielonego, innego niż tradycyjne mielone.

Mielone nadziewane boczkiem

Składniki:

Mielone nadziewane boczkiem

 

  • Mielone:
  • mięso mielone - pół kilo
  • ser żółty - 3plastry
  • 1 jajko
  • kromka chleba
  • przyprawy(sól, pieprz -opcjolanie)
  • boczek wędzony - 3plastry
  • bułka tarta do obtaczania
  • czosnek granulowany lub 2 ząbki świeżego

Sposób przygotowania:

Mielone nadziewane boczkiem
Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy,czosnek, zmoczoną i odciśniętą z wody rozdrobioną kromkę chleba, mieszamy i formujemy płaskie kotlety, na spód kładziemy ser i boczek i przykrywamy drugą warstwą mielonego, zlepiamy brzegi, obtaczamy w bułce tartej po czym smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Ja dodatkowo plastry w środku posmarowałam musztardą, efekt super.