Sposób przygotowania:
Mielone Ogra
Cukinię umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Lekko odcisnąć ze soku. Przełożyć do miski. Szczypior opłukać,osuszyć i pokroić na kawałki o grubości około 1 cm. Wypłukany por pokroić w małą kostkę. Bazylię ( z domowego parapetu:)) pokroić drobno. Dodać do miski. Wrzucić mięso mielone,dodać przyprawy,jajko oraz mąkę. Wymieszać. Dodać wodę i stopniowo dodawać bułkę i wyrabiać masę mięsną. Powinna być zwarta ale nie zbita. Odłożyć masę na co najmniej godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa uformować placuszek i ułożyć na nim ugotowane różyczki brokuła,zlepić w roladkę. Smażyć na rumiano z obu stron stale obracając aby mięso się nie przypaliło. Odsączyć na ręczniku przed podaniem. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
kołczu
monikaT83