paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mielone pałki z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso mielone z jabłkiem i czerwoną fasola w środku

Mielone pałki z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone pałki z czerwoną fasolą

 

  • mięso wieprzowe mielone 50 dag
  • jabłko winne 1 sztuka
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • fasola czerwona w puszce 1/3 puszki
  • ser żółty 5 dag
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mielone pałki z czerwoną fasolą
Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, starte na tarce jabłko oraz namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę. Dodać przyprawy i wyrobić mięso. Odrywać część mięsa i rozklepać na dłoni. Na środek ułożyć kilka sztuk fasoli i kawałek serka. Złożyć i formować długie kotlety tak aby fasola i ser były w środku. Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Mielone pałki z czerwoną fasolą
Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, starte na tarce jabłko oraz namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę. Dodać przyprawy i wyrobić mięso
Mielone pałki z czerwoną fasolą
Odrywać część mięsa i rozklepać na dłoni. Na środek ułożyć kilka sztuk fasoli i kawałek serka. Złożyć i formować długie kotlety tak aby fasola i ser były w środku.
Mielone pałki z czerwoną fasolą
Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.