Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem mielonym i sosem duńskim
Mąki przesiać, dodać jajka, mleko, lubczyk, sól i odrobinę cukru. Wszystko razem zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać trochę gazowanej wody, jeśli zbyt rzadkie dosypać mąki orkiszowej. Ciasto wylewać na patelnię na kształt cienkich placków i krótko podsmażyć z obu stron. W międzyczasie umyć warzywa, pokroić w kostkę cebulę i papryki i poddusić na oliwie do uzyskania miękkości składników. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, papryką suszoną, lubczykiem i dużą ilością curry, wymieszać i dodać na patelnię, dusić pod przykryciem razem z cebulą i papryką. Brokuła sparzyć, podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z cukrem i solą. Ugotowane ostudzić. Marchewki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić w plasterki. Gdy mięso będzie już prawie gotowe, posypać startym serem żółtym i dodać pokrojony w kostkę ser camembert oraz drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać do momentu roztopienia serów, po czym zdjąć z ognia. Brokuła drobno pokroić i połączyć z resztą składników. Dodać też marchewkę. Dokładnie wymieszać, doprawić w razie potrzeby. Przygotować sos, tj. bardzo drobno poszatkować cebulę i ogórka, wsypać do niewielkiego naczynia, dodać jogurt, majonez, opcjonalnie ketchup i musztardę, wsypać curry, koperek, lubczyk, doprawić solą i odrobiną pieprzu. Farsz mięsny nakładać na każdego naleśnika, składać w trójkąty, podawać na ciepło, polane zimnym sosem.