Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i warzywami
Naleśniki: Składniki na ciasto miksujemy w misce na gładkie ciasto o gęstości niezbyt gęstej śmietany. Smażymy na rozgrzanej patelni naleśniki.Na patelni na oliwie podsmażamy mielone mięso, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i smażymy około 5 minut. Do mięsa i cebuli dodajemy posiekaną papryczkę chilli i wlewamy pomidory , wszystko dusimy pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną kostkę paprykę i odsączoną kukurydzę, dusimy już bez przykrywki całość około 10 minut. Sos doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem gotujemy jeszcze 2 minut, albo do czasu kiedy cała woda odparuje a sos stanie się bardzo gęsty. Na usmażone naleśniki nakładamy łyżkę farszu mięsnego, zwijamy je w rulony, obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażymy na oleju na złoto. Podajemy od razu .