kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Mielone tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie.

Mielone tradycyjne

Składniki:

Mielone tradycyjne

 

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej roślinny 2 łyżki
  • bułka 1 sztuka
  • mąka pszenna 1/2 szklanki
  • olej z oliwek extra Virginie 1 sztuka

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone tradycyjne
Mięso mielone przełożyć do miski i wrzucić do niego pokrojoną drobno cebulę oraz mocno wyciśniętą bułkę i jajko. Następnie wszystko przyprawić i dobrze wymieszać. Obtaczać w mace pszennej i smażyć na gorącym oleju z oliwek małe kotleciki.