Sposób przygotowania:
Mielone w chlebie
Od kromek chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w kostkę lub paseczki i położyć na talerzu. Jajka rozbełtać na talerzu z odrobiną soli. Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku i przełożyć je do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz prażoną cebulkę i przyprawy oraz wodę i wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej. Z masy mięsnej formować kotlety, zanurzać je w jajku a następnie w pokrojonym chlebie.' Formować kotlety uklepując aby chleb przywarł do mięsa. Kłaść je na patelni z olejem i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Te kotlety należy smażyć trochę dłużej niż zwykłe bo są grubsze.' Podawać na gorąco bo wtedy są najlepsze a chleb fajnie chrupie.
nieuchwytna
zewa
Mnie też zaciekawiła ta panierka, więc musiałam się przekonać. Mnie bardzo smakuje i super chrupie ten chlebek. A w środku mięsko :)
gusia1000