Sposób przygotowania:
Mielone w paluszkach
W mleku namoczyć bułkę a potem ją odcisnąć. Następnie mięso razem z bułką zmielić maszynką do mięsa.
W rozdrabniaczu posiekać cebulę i czosnek, dodać do mięsa, potem dodać pozostałe składniki doprawić do smaku i wymieszać masę mięsną.
Paluszki rozdrobnić także w rozdrabniaczu i wysypać na talerz. Porcje masy mięsnej panierować w paluszkach formując okrągłe lub owalne kotlety.
Tak przygotowane kotlety smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Mielone można podać z ziemniakami i buraczkami.
W rozdrabniaczu posiekać cebulę i czosnek, dodać do mięsa, potem dodać pozostałe składniki doprawić do smaku i wymieszać masę mięsną.
Paluszki rozdrobnić także w rozdrabniaczu i wysypać na talerz. Porcje masy mięsnej panierować w paluszkach formując okrągłe lub owalne kotlety.
Tak przygotowane kotlety smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Mielone można podać z ziemniakami i buraczkami.
SylaUla
zewa
O tak :)