zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone w paprykowej obrączce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

tradycyjne mielone w czerwonym krążku

Mielone w paprykowej obrączce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w paprykowej obrączce

 

Sposób przygotowania:

Mielone w paprykowej obrączce
Umyte mięso zmielić w maszynce do mięsa razem z obranym czosnkiem i cebulą. Do mięsa dodać jajka, wodę i przyprawy i wyrobić masę. Ze środkowych części papryki wyciąć 8 krążków ( końcówki można zużyć do surówki lub dipu paprykowego ). Masę mięsną podzielić na 8 części i w każdy krążek z papryki włożyć po porcji mięsa. Uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z ziemniakami i buraczkami ).
Mielone w paprykowej obrączce
przygotować krążki papryki i mięso na kotlety
Mielone w paprykowej obrączce
w każdy krążek powkładać po porcji mięsa .
Mielone w paprykowej obrączce
przygotowane kotlety obtoczyć w bułce tartej
Mielone w paprykowej obrączce
kotlety smażyć na patelni z olejem na złoty kolor z obu stron