Sposób przygotowania:
Mielone w paprykowej obrączce
Umyte mięso zmielić w maszynce do mięsa razem z obranym czosnkiem i cebulą. Do mięsa dodać jajka, wodę i przyprawy i wyrobić masę. Ze środkowych części papryki wyciąć 8 krążków ( końcówki można zużyć do surówki lub dipu paprykowego ). Masę mięsną podzielić na 8 części i w każdy krążek z papryki włożyć po porcji mięsa. Uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z ziemniakami i buraczkami ).
![Mielone w paprykowej obrączce Mielone w paprykowej obrączce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-w-paprykowej-obraczce-130823.jpg)
![Mielone w paprykowej obrączce Mielone w paprykowej obrączce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-w-paprykowej-obraczce-130824.jpg)
![Mielone w paprykowej obrączce Mielone w paprykowej obrączce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-w-paprykowej-obraczce-130825.jpg)
![Mielone w paprykowej obrączce Mielone w paprykowej obrączce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mielone-w-paprykowej-obraczce-130826.jpg)
gusia1000