Sposób przygotowania:
Mielone z cebulką
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na smalcu .Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Odcisnąć . Wymieszać dobrze połowę cebuli , mięso, bułkę , jajko i dobrze wyrobić. Doprawić maggi, majerankiem, sola i pieprzem .
Robić okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tartej .
Rozgrzać smalec na patelni i smażyć na średnim gazie kotlety na rumiano z obu stron . Dołożyć na patelnię resztę cebuli , wlać kilka łyżek wody , przykryć pokrywka i na małym gazie dusić kilka minut. Jak woda odparuje przewrócić kotlety na druga stronę i znów wlać kilka łyżek wody i dusić pod przykryciem.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i buraczkami .
Robić okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tartej .
Rozgrzać smalec na patelni i smażyć na średnim gazie kotlety na rumiano z obu stron . Dołożyć na patelnię resztę cebuli , wlać kilka łyżek wody , przykryć pokrywka i na małym gazie dusić kilka minut. Jak woda odparuje przewrócić kotlety na druga stronę i znów wlać kilka łyżek wody i dusić pod przykryciem.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i buraczkami .