zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z kalafiorem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

dziś mielone z kalafiorem ...

Mielone z kalafiorem

Składniki:

Mielone z kalafiorem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kalafiorem
Kalafiora ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Bułkę namoczyć w mleku a potem odcisnąć. Mięso opłukać i zmielić maszynka do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i również zmielić, po czym zmielić też kalafior oraz odciśniętą bułkę. Do zmielonych składników wbić jajka, dodać przyprawy i wyrobić masę. Formować okrągłe kotlety i smażyć na oleju na złoty kolor. Kotlety można panierować w bułce tartej, ale nie ma potrzeby.